Om Göteborg

Vilken stad är mest betydelsefull och är framsidan av Sverige? Det har varit en stadskamp mellan de två största städerna i landet om vilken som är Sveriges framsida och de allra flesta är eniga om att Göteborg, som är den näst största staden i landet, som är Sveriges stad nummer ett.

göteborg

I Göteborgs tätort bor det drygt 500 000 invånare och cirka 400 000 i kranskommunerna. Göteborg är Västra Götalands största stad och totalt sett i Norden hamnar Göteborg på en hedrande femteplats. Geografiskt ligger Göteborg på den svenska västkusten och blev formellt sett en stad först 1621, då kung Gustav II Adolf gav området dess privilegier för att bli en stad.

Det är väldigt många som kallar Göteborg för “Lilla London” och det beror inte på att det är många som beställer ett weekendpaket till London, utan för att det var väldigt många engelsmän som påverkade staden under 1800-talet, då Göteborg – som övriga landet industialiserades.

Att åka en weekend till Göteborg är mer än att åka på en dagsutflykt till Liseberg. Årligen besöks det hundratusentals turister, både från Sverige och från utlandet, inte minst finns det kulturevenemang i Göteborg som Bok- och Biblioteksmässan. Göteborgs stad erbjuder mängder av aktiviteter och upplevelser för dig som vill skapa en minnesvärd helg med dem som du har när och kär.

Tipsa oss om aktiviteter och upplevelser

Känner du till någon aktivitet eller upplevelse som du är säker på att ingen vill missa? Vet du något kärleksfullt evenemang i Göteborg som andra borde få ta del av? Kontakta oss på weekendtips@weekendigoteborg.se!

Få gärna weekendtips genom att ange din mail till höger eller skicka ett mail till ovanstående mailadress – tillsammans kan vi skapa en minnesvärd weekend i Göteborg.